Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvinený Štefan Žiga údajne odovzdal úplatky vo výške 175-tisíc eur

.sita .slovensko

Úplatky mali Štefanovi Žigovi zabezpečiť to, že nebude trestne stíhaný.

Obvinený Štefan Žiga údajne odovzdal úplatky vo výške 175-tisíc eur SITA/Ľudovít Vaniher

obvinený Štefan Žiga, rodinný príslušník bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu, odovzdal podľa polície a prokuratúry úplatky vo výške 175-tisíc eur. Tie údajne odovzdal od roku 2016 do roku 2020 bývalému šéfovi Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernardovi S., ale aj bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovítovi Makóovi. Vyplýva to z uznesenia Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o vzatí obvineného do väzby. Sudca pre prípravné konanie Ján Hrubala umiestnil 25. septembra Štefana Žigu do Ústavu na výkon väzby Košice z kolúznych a preventívnych dôvodov. Obvinený je pre pokračovací zločinu podplácania.

Polícia dáva Štefovi Žigovi za vinu, že Bernardovi S. odovzdával úplatky predovšetkým za to, že obvinený nebude trestne stíhaný. Bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA úplatky odovzdával aj ďalším príslušníkom NAKA. Úplatky mali Štefanovi Žigovi zabezpečiť aj aktuálne informácie o trestných konaniach, ktoré sa týkali jeho osoby alebo jemu blízkych osôb a obchodných spoločností, ktoré boli a mohli byť podozrivé z páchania ekonomickej (najmä daňovej) trestnej činnosti, prípadne aby zabezpečil aj ďalšie neoprávnené výhody a úľavy v trestnom konaní.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite