Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS zvýšila stabilitu vlády a pravdepodobnosť, že dovládneme, hovorí Sulík

.tasr .slovensko

Hegerovu vládu bude celý klub SaS podporovať aj v prípade, že by sa hnutie Sme rodina rozhodlo odísť z koalície, alebo by sa spoluprácu s Borisom Kollárom rozhodlo ukončiť OĽANO ako dominantný koaličný partner.

SaS zvýšila stabilitu vlády a pravdepodobnosť, že dovládneme, hovorí Sulík SITA/Branislav Bibel

rozhodnutie SaS umožniť prestup šestice poslancov z hnutia Za ľudí do svojho poslaneckého klubu zvýšilo stabilitu vlády, ako aj pravdepodobnosť, že dovládne do konca riadneho volebného obdobia. V diskusii na TASR TV to povedal predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

„Týmto prestupom sa situácia výrazne ukľudnila, hádky v strane Za ľudí boli na dennom poriadku. Teraz je to už bezpredmetné,“ uviedol Sulík. Dodal, že nová mocenská situácia v parlamente si nemusí nevyhnutne vyžiadať ďalšie zmeny na úrovni vlády.

„Pre mňa je relevantný postoj premiéra, celý náš 19-členný poslanecký klub podporuje vládu Eduarda Hegera (OĽANO). Premiéra som o prestupe vopred informoval a tieto veci sme si prešli,“ povedal Sulík s tým, že v tejto chvíli nemá dôvod robiť ďalšie kroky, keďže status quo je pre SaS akceptovateľný.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite