Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bezpečnostná rada schválila vznik pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát

.sita .slovensko

Pracovná skupina začne od pondelka 20. septembra zasadať nepretržite, pre vládu a parlament pripraví návrhy zmien pre zlepšenie fungovania súdov, prokuratúry aj polície.

Bezpečnostná rada schválila vznik pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát SITA/Alexandra Čunderlíková

bezpečnostná rada SR schválila vznik odbornej pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát. Na tlačovej konferencii to po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR oznámil predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Pracovná skupina začne zasadať nepretržite od pondelka 20. septembra a pre vládu a Národnú radu SR pripraví návrhy zmien pre fungovania súdov, prokuratúry aj polície. Podľa premiéra ide o reakciu na „mimoriadne znepokojujúci“ vývoj v orgánoch činných v trestnom konaní.

„Kriminálne živly, ktoré sa infiltrovali do bezpečnostných zložiek štátu, vyvíjajú aktivity proti poriadku štátu,“ povedal Heger s tým, že vláda musí v tejto situácii konať. Úlohou pracovnej skupiny bude revízia Trestného poriadku a zákona.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite