Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mimoparlamentná strana PS predstavila návrh zákona o životnom partnerstve

.tasr .slovensko

Podľa členky predsedníctva PS Lucie Plavákovej je to ľudskoprávna otázka, ktorou by sa okrem iného zlepšil aj život LGBTI ľudí. Pripomenula, že Slovensko patrí medzi posledné štáty Európskej únie, ktoré nemajú žiadnu právnu úpravu pre páry rovnakého pohlavia.

Mimoparlamentná strana PS predstavila návrh zákona o životnom partnerstve SITA/Ľudovít Vaniher

návrhom zákona o životnom partnerstve by sa poslanci parlamentu mohli zaoberať na septembrovej riadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR. Za mimoparlamentnú stranu Progresívne Slovensko (PS) ho plánuje predložiť poslanec NR SR Tomáš Valášek. Právna úprava by umožňovala uzavrieť životné partnerstvo dvojici bez ohľadu na ich pohlavie. PS predstavilo návrh zákona na sobotňajšej tlačovej konferencii počas toho, ako vrcholí festival Pride Košice 2021.

„Cieľom našej navrhovanej právnej úpravy je dať všetkým párom na Slovensku, ktoré nechcú alebo nemôžu uzavrieť manželstvo, možnosť právneho uznania ich zväzku, a tým dosiahnuť zlepšenie ich životnej a právnej situácie a postavenia v spoločnosti, vrátane ich detí,“ povedala predsedníčka PS Irena Bihariová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite