Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radko Kuruc bude stíhaný väzobne

.tasr .slovensko

Bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc, ktorý je obvinený v rámci nedávnej policajnej akcie Mýtnik III, bude stíhaný väzobne.

Radko Kuruc bude stíhaný väzobne SITA/Branislav Bibel

bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc, ktorý je obvinený v rámci nedávnej policajnej akcie Mýtnik III, bude stíhaný väzobne. Rozhodol o tom v pondelok popoludní senát Najvyššieho súdu (NS) SR pod vedením predsedu Petra Hatalu.

NS SR tak zrušil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý nedávno prepustil Radka Kuruca z väzby na slobodu. Radka Kuruca priamo zo súdnej miestnosti eskortovali príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) do Ústavu na výkon väzby v Bratislave. Podľa predsedu senátu NS SR jeho kolúzna väzba môže trvať maximálne päť mesiacov. V prípade Radka Kuruca treba vypočuť ešte viacero svedkov, medzi nimi napríklad aj bývalého riaditeľa finančnej správy (FS) Františka Imreczeho.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite