Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyše 66 percent ľudí je za očkovanie, pätina ho odmieta

.tasr .slovensko

Vyplýva to z prieskumu AKO o očkovaní a opatreniach proti ochoreniu COVID-19, ktorý si objednala strana SaS. Prieskum sa realizoval na vzorke 1000 respondentov od 21. do 26. júla.

Vyše 66 percent ľudí je za očkovanie, pätina ho odmieta SITA/Martin Medňanský

vyše 66 percent Slovákov je za očkovanie, 11 percent ho zvažuje a približne pätina ľudí očkovanie proti ochoreniu COVID-19 odmieta. Vyplýva to z prieskumu AKO o očkovaní a opatreniach proti ochoreniu COVID-19, ktorý si objednala strana SaS. Prieskum sa realizoval na vzorke 1000 respondentov od 21. do 26. júla. Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informovala predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS).

Z prieskumu tiež vyplýva, že o niečo viac sa očkujú ženy ako muži, najviac veria očkovaniu vysokoškolsky vzdelaní. Najmenej zaočkovaných je v Prešovskom a Banskobystrickom kraji, najviac v Bratislavskom kraji.

Prieskum hovorí tiež o dôvodoch odmietania očkovania. Ľudia sa podľa Bittó Cigánikovej boja najmä toho, že vakcíny sú rýchlo vyvinuté, boja sa vedľajších účinkov, myslia si, že sú zdraví a vakcínu nepotrebujú, niektorí hovoria o zdravotných prekážkach.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite