Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najviac mladých ľudí do 17 rokov je zaočkovaných v Bratislave

.sita .slovensko

Najmenej zaočkovanej mládeže vo veku od 12 do 17 rokov je v okresoch Medzilaborce a Revúca.

Najviac mladých ľudí do 17 rokov je zaočkovaných v Bratislave SITA/Martin Medňanský

najviac mladých ľudí od 12 do 17 rokov je zaočkovaných v hlavnom meste Bratislava (43 percent), naopak najmenej v okresoch Medzilaborce (6 percent) a Revúca (7 percent). Nízka zaočkovanosť je aj v okresoch Rimavská Sobota, Gelnica, Lučenec, Poltár, Veľký Krtíš a Svidník, kde je zaočkovaných 8 percent mládeže. Uviedol to na dnešnom tlačovom brífingu minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Na brífingu sa zúčastnili aj zástupcovia Aliancie stredoškolákov, mládežníckych organizácií Mladí Saskári, Mladí Progresívci, Mladí Spolu, Mladí Za Ľudí, Kresťanskodemokratická mládež Slovenska (KDMS) a Občiansko-demokratická mládež (ODM). Tí zároveň vyzvali mladých ľudí k očkovaniu a podporili tak kampaň „Za otvorené školy“.

Gröhling ocenil mladých ľudí, ktorí sa dali zaočkovať a vyzval ostatných, aby dôverovali vede a výskumu a očkovanie využili.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite