Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úmrtnosť sa v júni znížila, COVID-19 klesol na ôsme miesto

.tasr .slovensko

Ochorenie COVID-19 kleslo na ôsmu priečku.

Úmrtnosť sa v júni znížila, COVID-19 klesol na ôsme miesto SITA/Springfield News-Leader cez AP/Nathan Papes

v júni na Slovensku zomrelo takmer 4 251 osôb, čo je najmenej za posledných dvanásť mesiacov. Ochorenie COVID-19 už nebolo najčastejšou príčinou úmrtí, kleslo na ôsmu priečku. Najvyššia úmrtnosť bola v skupine mladších seniorov vo veku od 65 do 74 rokov. V stredu o tom v rámci najnovšej štatistiky informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR. 

Celková nadúmrtnosť sa v júni na Slovensku znížila na päť percent. Počty zomretých sa tak v júni priblížili predošlým rokom, ochorenie COVID-19 sa na úmrtiach podieľalo necelými dvoma percentami. „Nadúmrtnosť je najnižšia od septembra minulého roka, ešte minulý mesiac bola na úrovni deväť percent a pred dvoma mesiacmi v apríli na úrovni 28 percent. Najvyššie hodnoty sme v SR zaznamenali v januári, keď pri rekordných 9,1 tisíca úmrtiach dosiahla skoro 77 percent,“ uviedla Zuzana Podmanická, riaditeľka odboru štatistiky obyvateľstva ŠÚ SR.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite