Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pre zaočkovaných jednou dávkou vakcíny budú na hraniciach nové pravidlá

.tasr .slovensko

Už v prvý deň po návrate sa budú môcť dať otestovať PCR testom a pri negatívnom výsledku ukončiť karanténu.

Pre zaočkovaných jednou dávkou vakcíny budú na hraniciach nové pravidlá SITA/Branislav Bibel

od pondelka 19. júla sa upravia pravidlá vstupu osôb na Slovensko, ktoré boli zaočkované zatiaľ len jednou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Už v prvý deň po návrate sa budú môcť dať otestovať PCR testom a pri negatívnom výsledku ukončiť karanténu. Prechodné ustanovenia sa týkajú len tých, ktorí sa zaočkovali pred 9. júlom a budú platiť dva týždne. Vyplýva to z piatkovej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorá reaguje na rozhodnutie Ústavného súdu. TASR o tom informovala hovorkyňa úradu Daša Račková. 

„Pre ľudí, ktorí sa zaočkovali pred 9. júlom a po novom nebudú spĺňať definíciu plne zaočkovanej osoby, sa izolácia skončí získaním negatívneho výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 (test bude hradený štátom), pričom laboratórnu diagnostiku na ochorenie COVID-19 je možné vykonať už v prvý deň karantény,“ spresnila hovorkyňa s tým, že toto prechodné ustanovenie bude platiť 14 dní od účinnosti vyhlášky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite