Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensku chýbajú špecialisti, upozorňujú zdravotné poisťovne

.tasr .slovensko

Najviac chýbajú reumatológovia, neurológovia, imunoalergológovia. Celoplošný problém sú špecialisti pre deti, teda napríklad detská imunoalergológia. To, čo sa zhorší ešte viac, bude dostupnosť pneumonológov v súvislosti symptómami po ochorení COVID-19. Tam očakávame prudký nárast žiadostí o vyšetrenie

Na Slovensku chýbajú špecialisti, upozorňujú zdravotné poisťovne SITA/AP Photo/Rajanish Kakade

na Slovensku sú stále odbornosti, v ktorých špecialisti chýbajú. Ide najmä o alergológov, neurológov či endokrinológov. Pre TASR to potvrdili všetky tri zdravotné poisťovne.

Už počas úvodných troch mesiacov tohto roka zaznamenala Union zdravotná poisťovňa (ZP) nárast počtu pacientov ošetrených u špecialistov v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, a to napriek koronakríze. "Chýbajú najmä endokrinológovia, imunológovia, neurológovia a pľúcni lekári, po ktorých je aktuálne dopyt," spresnila Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Union ZP. Pripomenula, že sa špecialistom snažia vychádzať v ústrety v tom, že stále ostáva v platnosti bezlimitné prostredie pre fakturovanie výkonov v prípade ambulantných špecialistov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite