Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V apríli zomrelo na Slovensku najmenej ľudí za posledných sedem mesiacov

.sita .slovensko

V apríli nebol koronavírus na prvom mieste medzi príčinami úmrtí, najviac ľudí vo štvrtom mesiaci roka zomrelo na choroby obehovej sústavy.

V apríli zomrelo na Slovensku najmenej ľudí za posledných sedem mesiacov SITA/Jana Birošová

v apríli 2021 zomrelo na Slovensku najmenej ľudí za posledných sedem mesiacov. Ochorenie COVID-19 už nebolo najčastejšou príčinou úmrtí. Celková nadúmrtnosť oproti priemeru predošlých piatich rokov sa v apríli na Slovensku znížila na 22 percent. Stále bola najvyššia v skupine mladších seniorov od 65 do 74 rokov. Bratislavský kraj sa počtom zomretých dostal na úroveň minulých rokov, v ostatných regiónoch pretrvávala nadúmrtnosť od 17 do 43 percent. V tlačovej správe o tom informoval Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Na Slovensku zomrelo v apríli takmer 5,3 -tisíca osôb. Je to o 22 percent viac oproti priemeru aprílových hodnôt v predošlých piatich rokoch, ktorý predstavoval 4,3 -tisíca ľudí. Situácia sa však v porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi roka výrazne zlepšila. Od začiatku roka počty zomretých a celková nadúmrtnosť klesajú.

V apríli nebol koronavírus na prvom mieste medzi príčinami úmrtí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite