Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kauza policajnej razie v Moldave: Košický súd oslobodil prvého z Rómov

.tasr .slovensko

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Kauza policajnej razie v Moldave: Košický súd oslobodil prvého z Rómov

košický okresný súd v pondelok oslobodil spod obžaloby Leonarda H., ktorý bol spolu s ďalšími Rómami obžalovaný z krivého obvinenia a krivej výpovede v kauze policajnej razie z roku 2013 v osade v Moldave nad Bodvou. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Ide o prvé takéto rozhodnutie po tom, ako prokurátor v marci ustúpil od obžaloby u piatich zo šiestich obvinených. Okresný prokurátor tak urobil po oboznámení sa so stanoviskom Generálnej prokuratúry (GP) SR a opätovnom prehodnotení skutkového stavu veci. Súdne pojednávania v prípade ďalších štyroch Rómov budú nasledovať v ďalších týždňoch, pričom sa očakáva rovnaký verdikt. Obžalovanou zostáva Irena M., keďže pri nej prokurátor od obžaloby neustúpil.

zásah v osade

Pri kontroverznej akcii 19. júna 2013 v rómskej osade na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie) zasahovalo viac ako 60 policajtov. Šiesti Rómovia vypovedali, že ich bezdôvodne a brutálne bili.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite