Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Heger: Som rád, že minister očkovanie mladých zastavil, bola to chyba

.tasr .slovensko

Premiér Eduard Heger (OĽANO) je rád, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) zastavil očkovanie mladých ľudí pod 18 rokov proti ochoreniu COVID-19. Označil za chybu, že takíto mladí ľudia boli na očkovanie pozvaní. Vakcínu Pfizer by podľa neho mali dostávať prioritne obyvatelia vo vyššom veku a rizikové skupiny. Vyhlásil to v relácii Sobotné dialógy v RTVS.

Heger: Som rád, že minister očkovanie mladých zastavil, bola to chyba SITA/Kancelária Národnej rady SR

„prihlásiť sa na termín očkovania a byť v čakárni je správne. Chybou ale bolo, že mladí už boli pozvaní na očkovanie,“ povedal Heger s tým, že na Slovensku stále potrebujeme očkovať starších ľudí i iné vekové skupiny. „Chyby sa dejú, toto je jedna z ďalších chýb,“ skonštatoval premiér.

Avizuje viditeľnejšiu očkovaciu kampaň, pretože je podľa neho dôležité, aby bolo proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaných čo najviac Slovákov a o vakcináciu bol záujem. Heger v tejto súvislosti pripomenul, že vakcinácia aj v minulosti dokázala potlačiť množstvo chorôb a aj pri tejto pandémii sa ukazuje ako riešenie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite