Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda schválila plán obnovy, ktorý pošleme do Bruselu. Kam potečú európske miliardy?

.sita .slovensko

Do roku 2026 sa má prostredníctvom plánu na Slovensku preinvestovať vyše šesť miliárd eur.

Vláda schválila plán obnovy, ktorý pošleme do Bruselu. Kam potečú európske miliardy? SITA/Stephanie Lecocq, Pool via AP

slovensko môže oficiálne predložiť Európskej komisii svoj plán obnovy. Vláda ho totiž na svojom stredajšom rokovaní s pripomienkami schválila. Konečný termín pre zaslanie finálnej verzie plánu je pre všetky členské krajiny Európskej únie rovnaký, a to 30. apríl. Do roku 2026 sa má prostredníctvom plánu na Slovensku preinvestovať vyše šesť miliárd eur. Prioritami sú vzdelávanie, veda a výskum, zelená ekonomika, zdravotníctvo, verejná správa a digitalizácia.

Prostredníctvom plánu obnovy sa Slovensko zaväzuje, že do roku 2026 príjme desiatky kľúčových reforiem a na nich naviazaných investícií, ktoré zvýšia kvalitu života v rôznych oblastiach. Zahŕňajú opatrenia, ktoré dlhodobo odporúča Európska komisia. Napríklad reformu dôchodkového systému, inklúziu v predškolskom vzdelávaní, obsahovú reformu v školstve, zmenu siete nemocníc, reformu riadenia vedy a výskumu alebo reformy v životnom prostredí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite