Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mal to byť koniec klamstvám, Matovič namiesto toho znova útočil. Čo ukázala tlačovka o Sputniku?

.tomáš Zemko .slovensko

Dvojhodinové vystúpenie expremiéra Igora Matoviča vo štvrtok v kauze Sputnik V vyvoláva ďalšie otázky a usvedčuje z klamstva práve jeho.

Mal to byť koniec klamstvám, Matovič namiesto toho znova útočil. Čo ukázala tlačovka o Sputniku? SITA/Jana Birošová

Urobili sme prehľad hlavných bodov Matovičovej tlačovky ohľadom Sputnika V.

čo bolo hlavné posolstvo Matoviča

Matovič s hodinovým meškaním približne dve hodiny kritizoval a útočil na Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) za to, že neposúdil dovezenú vakcínu Sputnik V podľa jeho predstáv. 

Konkrétne povedal, že šéfka Zuzana Baťová narušila „hrubým spôsobom“ dôveru Slovákov voči očkovaniu Sputnikom V. Malo sa to stať jej vyhlásením, že Sputnik sa používa v 40 krajinách, ale tieto vakcíny spája len názov. Matovič to označil za „znevažujúce klamstvo“ a „politický blud“, ktorý narobil obrovské škody. Vyhlásil, že keby Baťová nepovedala „vetu, ktorá Rusov dorazila“, mohlo by sa ním očkovať „už zajtra“. Obvinil ju z politikárčenia, zaútočil aj na novinárov a na prezidentku, ktorá vraj Baťovej robí „alibi“. Matovič povedal, že kvôli tomuto vyhláseniu Baťovej chcú Rusi vrátiť vakcíny. 

V piatok okolo obeda napísal status, kde svoju kritiku zopakoval. „To je veta, za ktorú by sa nehanbil ani známy minister propagandy. Veta, ktorou pani B urobila nekonečnú hanbu slovenskej vede vo svete.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite