Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prichádza nový minister Lengvarský. S antistratégiami by mal skončiť. Čo ho čaká?

.marína Gálisová .slovensko .spoločnosť

Na post ministra zdravotníctva prichádza nový človek. MUDr. Vladimír Lengvarský, vojak a lekár – existuje lepšia kvalifikácia na boj s pandémiou? Ale tento článok nie je o ňom. Treba totiž pripomenúť určité prešľapy za bývalého ministra. Aby sa nezopakovali.

Prichádza nový minister Lengvarský. S antistratégiami by mal skončiť. Čo ho čaká? BRANISLAV BIBEL/SITA 12. marec 2021 Bratislava: Eduard Heger, Marek Krajčí a Igor Matovič na tlačovej konferencii po demisii ministra zdravotníctva.

v súvislosti s manažmentom pandémie sme u nás sledovali všetko možné: vzkriesené nevraživosti, diplomatické lapsusy, ambiciózne stratégie, ale aj absolútne neprehľadné antistratégie. Tie antistratégie sú teraz kľúčové a mali by sme si ich doslova zarámovať a zavesiť na stenu a pri každej úvahe o ďalších postupoch sa na ne pozrieť a nanovo sa zdesiť.

antistratégia I, vakcíny

Pomerne novým príkladom antistratégie môže byť príbeh objednávania vakcín od Pfizeru. Našťastie sa už dočkal šťastnej pointy: EÚ nám prepustí zásoby vakcíny, hoci si ich za svoje diletantstvo nezaslúžime. Nesmieme však zabudnúť, ako prebiehal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite