Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reakcie politikov na koniec vládnej krízy: Gesto či vybabranie so všetkými?

.sita .slovensko

Premiér Matovič v nedeľu 28. marca na tlačovej konferencii oznámil, že svoju funkciu ponúkol Hegerovi, ktorý túto výzvu prijal.

Reakcie politikov na koniec vládnej krízy: Gesto či vybabranie so všetkými? SITA/Branislav Bibel

predsedníčka PS Irena Bihariová vo svojom stanovisku uviedla, že by radi ocenili odstúpenie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) zo svojho postu, ak by nepokračoval vo vláde ako minister financií. Dodala, že takto bude v čase ekonomickej krízy rozhodovať o kľúčových reformách. Podľa nej našiel premiér riešenie, ktorým „vybabral so všetkými a bude Slovensku škodiť naďalej“. 

Bihariová ďalej konštatovala, že horšie ako občania dopadli koaličné strany Sloboda a solidarita (SaS) a Za ľudí. „Celý štát bol mesiac paralyzovaný len kvôli tomu, aby mohol Matovič odteraz svojich koaličných partnerov vydierať cez štátnu kasu. Svoju pomstychtivosť tak bude vykonávať z druhej najdôležitejšej funkcie vo vláde,“ napísala. 

Zároveň poukázala na to, že všetky doterajšie vyhlásenia predsedov strán SaS a Za ľudí o Matovičovej nespôsobilosti zastávať exekutívnu funkciu sú akoby zabudnuté.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite