Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obeťami ochorenia COVID-19 boli vlani hlavne seniori, hrubá miera úmrtnosti je najvyššia za posledných 70 rokov

.tasr .slovensko

Na Slovensku v minulom roku podľahlo ochoreniu COVID-19 celkovo 4 004 ľudí. Koronavírus sa tak podľa Štatistického úradu SR stal treťou najčastejšou príčinou úmrtia v krajine. Jeho podiel na všetkých úmrtiach dosiahol takmer 6,8 %. Počet zomretých na koronavírus sa prudko medzimesačne zvyšoval od októbra.

Obeťami ochorenia COVID-19 boli vlani hlavne seniori, hrubá miera úmrtnosti je najvyššia za posledných 70 rokov SITA/Jana Birošová

.„koronavírus sa stal masívnou príčinou úmrtí až v rámci druhej vlny pandémie. Viac ako 97 % úmrtí, ktoré sa pripisujú ochoreniu COVID-19 ako hlavnej príčine, sa udialo v poslednom štvrťroku 2020,“ hovorí riaditeľka odboru štatistiky obyvateľstva štatistického úradu Zuzana Podmanická. Z hľadiska vekovej štruktúry väčšina obetí ochorenia COVID-19 patrila do seniorskej vekovej kategórie nad 65 rokov. Tvorili 85 % z počtu zomretých na uvedené ochorenie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite