Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Respirátor je oddnes povinný vo všetkých interiéroch. Aké sú výnimky a môžem ho použiť opakovane?

.sita .slovensko

Povinnosť nosiť respirátor nemá ani človek, ktorý pracuje na pracovisku sám, alebo vykonáva prácu, pri ktorej je vystavený vysokej tepelnej či fyzickej záťaži, alebo mu výnimku udelí takzvaná pracovná zdravotná služba.

Respirátor je oddnes povinný vo všetkých interiéroch. Aké sú výnimky a môžem ho použiť opakovane? SITA/Kay Nietfeld/dpa via AP

respirátory sú od dnešného dňa povinné vo všetkých interiéroch, s výnimkou domácností. Povinnosť nosiť respirátor nemá ani človek, ktorý pracuje na pracovisku sám, alebo vykonáva prácu, pri ktorej je vystavený vysokej tepelnej či fyzickej záťaži, alebo mu výnimku udelí takzvaná pracovná zdravotná služba. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR), ktorý zároveň občanom odporúča niekoľko zásad pri nosení respirátora.

Základom je zvoliť si seriózneho predajcu a vyhýbať sa podozrivo lacným e-shopom. Respirátor musí byť bez výdychového ventilu, keďže cez ventil by vírus pri výdychu voľne unikal do okolia. Dôležité je tiež skontrolovať, či je respirátor označený ako FFP2 a či je k nemu priložený návod v slovenčine. 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite