Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Verejnosť už nebude musieť „striehnuť“ na voľné očkovacie termíny, sľubuje Krajčí

.tasr .slovensko

Verejnosť nebude musieť „striehnuť“ na voľné očkovacie termíny. Sľubuje to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, ktoré pripravuje novú aplikáciu, ktorá má slúžiť ako „čakáreň“ na očkovanie. Pre TASR to povedala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Verejnosť už nebude musieť „striehnuť“ na voľné očkovacie termíny, sľubuje Krajčí SITA/Branislav Bibel

ministerstvo predpokladá, že sa spustí do týždňa a umožní ľuďom prihlásiť sa do formulára prostredníctvom rodného čísla. „Čakáreň sa bude vypúšťať napríklad podľa veku, čiže vždy najstarším vekovým skupinám sa pošle pozvánka na očkovanie. Pracujeme aktuálne na finalizovaní detailov, budeme následne komplexne informovať,“ spresnila Eliášová.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) podľa jej slov v súčasnosti tiež pracuje na zmenách registračného formulára, ktoré by mali viesť k jednoduchšiemu registrovaniu na očkovanie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite