Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Niektoré školy sa môžu otvoriť, v čiernych okresoch sa bude vyučovať dištančne

.tasr .slovensko

Z viacerých miest však už avizovali, že školy neotvoria, aj keď môžu.

Niektoré školy sa môžu otvoriť, v čiernych okresoch sa bude vyučovať dištančne SITA/Jana Birošová

niektoré školy sa od pondelka otvoria. Ide najmä o materské školy, prvý stupeň základných škôl a končiace ročníky stredných škôl. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v piatok (5. 2.) oznámil, že školy nemôžu otvárať v deviatich čiernych okresoch. Ide o okresy Partizánske, Šaľa, Zlaté Moravce, Revúca, Rožňava, Bánovce nad Bebravou, Hlohovec, Trnava a Žiar nad Hronom.

Z viacerých miest však už avizovali, že školy neotvoria, aj keď môžu. Dôvodom je obava zo šírenia ochorenia medzi školákmi. Napríklad v Košiciach sa školy v pondelok neotvoria, väčšina miest na Zemplíne ich tiež necháva zatvorené. V Bratislavskom kraji školy zostávajú tiež zatvorené. Naopak, s otváraním počítajú napríklad v Prešove, Banskej Bystrici či na Spiši, kde sa školáci vrátia do škôl v Poprade, Starej Ľubovni, Kežmarku, Spišskej Novej Vsi či Gelnici.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite