Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vedci podporujú očkovanie, odporúčajú nastaviť aj ďalšie opatrenia

.tasr .slovensko

Veda pomáha víta snahu vlády hľadať lepšie riešenia v oblasti testovania, upozorňuje však, že novoprijaté opatrenia obsahujú nemalé riziká, ktorým možno predísť použitím účinnejších nástrojov uplatňovaných v zahraničí.

Vedci podporujú očkovanie, odporúčajú nastaviť aj ďalšie opatrenia SITA/Magistrát hlavného mesta Bratislava

očkovanie proti ochoreniu COVID-19 čo najväčšieho počtu ľudí a čo najrýchlejšie môže zabrániť ďalším obetiam pandémie nového koronavírusu a ekonomickým stratám. Vo svojom verejnom vyhlásení to uviedla iniciatíva slovenských vedcov a odborníkov Veda pomáha, ktorá zároveň radí nastaviť čo najlepšie ďalšie protiepidemické nástroje.

Iniciatíva odporúča, aby boli čo najskôr zaočkovaní starší ľudia, a to predovšetkým v prostrediach, kde je riziko rýchleho šírenia infekcie medzi takéto skupiny najvyššie (zariadenia sociálnych služieb, nemocnice). „Oni sú najčastejšími obeťami, aj keď ich je v populácii málo a ich prednostné očkovanie tak môže zachrániť množstvo životov a rýchlo odbremeniť nemocnice,“ skonštatovali vedci. Verejnosť ubezpečujú, že vakcíny používané na Slovensku schvaľuje Európska lieková agentúra, ktorá používa spoľahlivé vedecké metódy na posúdenie účinnosti a nežiaducich účinkov vakcín.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite