Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najvyšší súd rozhoduje o odvolaniach v kauze televíznych zmeniek

.tasr .slovensko

Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Ághom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Získali by tak 69 miliónov eur.​

Najvyšší súd rozhoduje o odvolaniach v kauze televíznych zmeniek SITA/Diana Černáková

najvyšší súd (NS) SR rozhoduje o odvolaniach v kauze televíznych zmeniek, kde Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku minulý rok neprávoplatne odsúdil podnikateľa Mariana Kočnera a exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska na 19-ročné tresty odňatia slobody.

Marian Kočner dostal aj peňažný trest 10.000 eur. NS SR rozhoduje o odvolaní sa oboch procesných strán – obžalovaných aj dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jána Šantu.

„Podstata môjho odvolania je len a len v trestoch. Prioritne v treste prepadnutia majetku vo vzťahu k obžalovanému Marianovi Kočnerovi a sprísnenie trestu o jeden rok,“ uviedol v utorok pred verejným zasadnutím Šanta. Okrem iného možno podľa neho v rámci verejného zasadnutia očakávať výsluch znalkyne z odboru písmoznalectvo.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite