Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemocnica v Galante prechádza do červeného režimu. Pomôže s covidovými pacientami preťaženej Nitre

.tasr .slovensko

Nemocnica v Galante bude od štvrtka (7. 1.) poskytovať zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s ochorením COVID-19. Prechod do "červeného" režimu má pomôcť kritickej situácii v nitrianskej fakultnej nemocnici. Vyplýva to z pondelkovej dohody zriaďovateľa, siete Svet zdravia a Ministerstva zdravotníctva SR. Informoval o tom hovorca siete Tomáš Kráľ .

Nemocnica v Galante prechádza do červeného režimu. Pomôže s covidovými pacientami preťaženej Nitre SITA/Martin Havran Riaditeľ Fakultnej nemocnice v Nitre Milan Dubaj a primátor Nitry Marek Hattas počas brífingu pred budovou Mestského úradu v Nitre o záveroch rokovania okresného krízového štábu.

nová 'COVID kapacita' v Galante bude predstavovať spolu 110 lôžok, z toho desať s umelou pľúcnou ventiláciou a 80 s priamym prívodom kyslíka. Doteraz mala nemocnica reprofilizovaných 65 'COVID lôžok' aktuálne s 59 pacientmi.

Súčasťou dohody je prevoz približne 70 pacientov, ktorí sú dnes v Galante hospitalizovaní s inými diagnózami, do nemocníc v Trnave, Nitre, Topoľčanoch, Nových Zámkoch a v Bratislave. Nemocnica bude mať aj po štvrtku v prevádzke urgentný príjem pre všetkých pacientov, detské oddelenie s pohotovosťou a bude zabezpečovať pôrody v akútnom režime.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite