Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vakcína od firiem BioNTech a Pfizer bola schválená, pribudlo 63 úmrtí

.tamara Antolová .slovensko

Na Slovensku v nedeľu pribudlo 1219 pozitívne testovaných z 6291 vykonaných testov. Ochoreniu podľahlo ďalších 63 osôb. Európska agentúra pre lieky v pondelok schválila vakcínu vyvinutú nemeckou firmou BioNTech a americkou farmaceutickou spoločnosťou Pfizer na podmienečné použitie v EÚ.

Vakcína od firiem BioNTech a Pfizer bola schválená, pribudlo 63 úmrtí

situáciu ohľadom koronavírusu na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online. 

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 152 555 (+1219) prípadov, 109 807 (+1467) ľudí sa z choroby vyliečilo, 1 616 (+63) na jej následky zomrelo,
  • vakcína na covid-19 príde na Slovensko 26. decembra o deň neskôr bude zaočkovaný prvý človek,
  • pozrite si opatrenia pre kostoly, obchody či lyžiarske strediská.
  • .týždeň vydáva novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy a dôležité informácie ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

20:19 RAKÚSKO: Pandémia koronavírusu poznamená život v Rakúsku aj v nasledujúcich mesiacoch. Vyhlásil to v pondelok rakúsky kancelár Sebastian Kurz. Krízová situácia v žiadnom prípade nie je prekonaná, povedal v rakúskom parlamente. Zároveň vyjadril „pevné presvedčenie“, že vďaka vakcinácii sa život v lete vráti do normálu. Za veľmi dôležitý nástroj v boji s pandémiu opäť označil bezplatné masové testovanie.

20:15 TRENČÍN: Bezpríznakových Trenčanov a obyvateľov okolitých obcí, ktorí mali počas víkendového celoplošného testovania pozitívny antigénový test, začnú testovať PCR testami v utorok (22. 12.) od 13.00 h na parkovisku pri krytej plavárni.

19:58 USA: Zdravotná sestra Mandy Delgadová sa stala v pondelok jednou z prvých osôb v Spojených štátoch, ktoré dostali vakcínu proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti Moderna. 

AP Photo/Jessica Hill

18:10 PREŠOV: Počet zamestnancov pozitívne testovaných na nový koronavírus alebo preventívne karantenizovaných v nemocniciach súkromného poskytovateľa Agel v Prešovskom kraji klesá.

16:16 ZVOLEN: Zvolenská nemocnica má v súčasnosti 21 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19. Pre TASR to v pondelok uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

16:10 ŠPANIELSKO/PORTUGALSKO: Španielsko a Portugalsko sa dohodli na pozastavení letov zo Spojené kráľovstva, oznámila v pondelok španielska vláda. Dôvodom sú obavy zo šírenia novej, oveľa nákazlivejšej mutácie koronavírusu SARS-CoV-2

15:43 SLOVENSKO: Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR neodporúča slovenským občanom cestovať do zahraničia. Dôvodom je aktuálna epidemiologická situácia vo väčšine krajín, zapríčinená pandémiou nového koronavírusu.

15:27 ÚNIA: Európska agentúra pre lieky (EMA) v pondelok schválila vakcínu vyvinutú nemeckou firmou BioNTech a americkou farmaceutickou spoločnosťou Pfizer na podmienečné použitie v EÚ.

15:00 MAĎARSKO: Maďarsko zaznamenalo za posledných 24 hodín 2141 nových prípadov nákazy koronavírusom. V súvislosti s ochorením COVID-19 za uplynulý deň zomrelo v krajine 183 ľudí.

14:46 MICHALOVCE: Nemocnica v Michalovciach je pred dosiahnutím svojej kapacity pre poskytnutie hospitalizácie pacientom s ochorením COVID-19. Zo všetkých 61 lôžok, ktoré má pre nich zariadenie aktuálne k dispozícii, je ich 57 obsadených.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite