Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikulec nespochybňuje rozhodnutia manažmentu Nemocnice sv. Michala

.tasr .slovensko

Mikulec opakovane hovoril s generálnym riaditeľom nemocnice Branislavom Delejom, ktorý ho ubezpečil, že námestníčke pre ošetrovateľstvo Márii Idešicovej ponúkol niekoľko pracovných pozícií. Tá sa však po kauze okolo predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) rozhodla pre ukončenie pracovného pomeru dohodou.

Mikulec nespochybňuje rozhodnutia manažmentu Nemocnice sv. Michala Kancelária NR SR/SITA Minister Mikulec sa svojho koaličného partnera Borisa Kollára zastal.

„Medializované informácie týkajúce sa odchodu námestníčky pre ošetrovateľstvo vníma minister vnútra citlivo a rozumie ľudskému rozmeru celej situácie. Vzhľadom na to, že tieto vyjadrenia nie sú podložené žiadnymi konkrétnymi faktami, nemá dôvod spochybňovať manažérske rozhodnutia vedenia nemocnice,“ uviedol rezort vnútra v stanovisku.

Ministerstvo vnútra (MV) SR poukázalo na to, že ekonomická situácia v nemocnici bola pred niekoľkými mesiacmi "katastrofálna". Podľa rezortu ako jediná nemocnica na Slovensku vykazovala stratu na úrovni polovice svojich príjmov, mesačne približne pol milióna eur. Jej generálny riaditeľ zdedil dlhy a nezaplatené faktúry.

Rezort tiež uviedol, že v nemocnici nefungovalo transparentné verejné obstarávanie.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite