Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini, Fico, Matovič, Šeliga, Čaputová. Čo hovoria na zatýkanie policajných exšéfov

.redakcia .slovensko

Exprezident policajného zboru Tibor Gašpar, bývalý šéf NAKA Peter Hraško, bývalý riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer a bývalý riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník. Týchto všetkých zatkla polícia pre podozrenie z trestných činov. Ako reagujú súčasní politici?

Pellegrini, Fico, Matovič, Šeliga, Čaputová. Čo hovoria na zatýkanie policajných exšéfov SITA/Diana Černáková

veľká akcia Očistec sa rozbehla vo štvrtok ráno. Vyšetrovateľ vzniesol voči zadržaným obvinenie pre viaceré trestné činy.

peter Pellegrini (predseda Hlasu)

Obvinení bývalí policajní funkcionári by mali dokázať svoju nevinu alebo, ak urobili niečo nelegálne, mal by ich stihnúť trest. Vyhlásil to expremiér Peter Pellegrini (nezaradený).

„Nie je to nič pozitívne, je teraz na nich, aby buď ukázali a vyvrátili všetky tieto podozrenia a dokázali svoju nevinu, alebo budú stíhaní a stihne ich nejaký primeraný trest, ak urobili niečo nelegálne,“ okomentoval expremiér štvrtkový zásah polície.

Pripomenul, že ako zastupujúci minister vnútra sa s Gašparom na jar 2018 dohodol, že opustí svoju funkciu. Exministerka vnútra Denisa Saková (nezaradená) si chce v tejto veci počkať na uznesenie a komentár Úradu špeciálnej prokuratúry. Gašpar bol poradcom na ministerstve vnútra, keď Saková viedla rezort.

robert Fico (predseda Smeru)

Bývalý premiér na štvrtkovej tlačovke vyhlásil, že Gašpar bol „veľmi veľmi dobrý policajný prezident.“ „Neviem, čo títo ľudia robili v súkromnom čase. Ak zlyhali, nech sú potrestaní.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite