Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bojnická nemocnica prosí zdravotníkov o pomoc, situácia je podľa nej vážna

.redakcia .slovensko

Bojnická nemocnica zverejnila na sociálnej sieti prosbu o pomoc adresovanú zdravotníkom. Prosí ich, aby pomohli personálu nemocnice so starostlivosťou o tamojších pacientov. Situáciu označila za vážnu, keďže mnoho zdravotníkov zostalo pre ochorenie doma a pacienti neustále pribúdajú.

Bojnická nemocnica prosí zdravotníkov o pomoc, situácia je podľa nej vážna Laurent Gillieron/Keystone via AP Ilustračná foto.

nemocnica reprofilizovala ďalších 20 percent lôžok pre pacientov, urobila tak ešte pred príkazom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), ktorý dostala vo štvrtok ráno, uviedol riaditeľ nemocnice Vladimír Vido. „Problém bude s personálom, čo nie je problém len u nás, ale celoslovenský. Na sociálne siete sme uverejnili žiadosť pre dobrovoľníkov so zdravotníckym vzdelaním, či by vedeli pomôcť. Nakoniec ide o obyvateľov Prievidzského okresu. Boli by sme radi, keby občania z okresu pomohli spoluobčanom,“ doplnil Vido.

V nemocnici podľa neho ešte vo štvrtok pravdepodobne zasadne tamojší krízový štáb, zdravotnícke zariadenie sa totiž snaží reorganizovať prácu v rámci nemocnice. „Pohyb a pobyt pri lôžkach pacientov vytvára väčšiu možnosť nákazy a ľudia sa tam i nakazia. Percento výskytu pozitivity je určite vyššie v nemocnici ako niekde v teréne.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite