Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Písomný rozsudok v kauze vraždy Kuciaka. Sudcovia sa báli chyby, vysvetľujú, prečo oslobodili Kočnera a Zsuzsovú

.redakcia .slovensko

Na 139 stranách písomného rozhodnutia vysvetľuje senát súdu, prečo Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú neuznali vinnými v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice.

Písomný rozsudok v kauze vraždy Kuciaka. Sudcovia sa báli chyby, vysvetľujú, prečo oslobodili Kočnera a Zsuzsovú SITA/Alexandra Čunderlíková Obžalovaný Marian Kočner a jeho obhajca Marek Para pred začiatkom hlavného pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

senát 2T v zložení – predsedkyňa Ružená Sabová, Rastislav Stieranka a Ivan Matel – jednoducho nebol v zhode na tom, ako rozhodnúť prípady vraždy Kuciaka. „Za dôvodnú možno pritom považovať takú pochybnosť, ktorá by spôsobila, že sudca by aj po dôkladnom, nestrannom zhodnotení všetkých dostupných dôkazov bol taký nerozhodný, že by nemohol povedať, že získal ustálené presvedčenie o vine,“ píše o záverečnom rozhodnutí Denník N.

Ďalej v ňom sudcovia píšu, že požiadavku na bezpečné skutkové zistenie bez dôvodných pochybností nemožno zamieňať s nebezpečnou teóriou, že stačí pravdepodobné usvedčenie páchateľa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite