Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V kauze vraždy Kuciaka mali sudcovia rozsudok predstaviť písomne, tvrdí Matovič

.sita .slovensko

V prípade rozsudku v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej mali sudcovia predstaviť písomné vyhotovenie rozsudku. V dnešnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko to uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Zároveň uviedol, že sudcovia mali prísť pred verejnosť a povedať, že súčasné dôkazy považujú za nedostatočné, majú pochybnosti a tu je písomné zdôvodnenie.

V kauze vraždy Kuciaka mali sudcovia rozsudok predstaviť písomne, tvrdí Matovič SITA/Ľudovít Vaniher

podľa Matoviča ide o najviac sledovaný súdny spor za posledné roky a aj v existencii samotnej Slovenskej republiky. O to viac by ľudia chceli byť stotožnení s rozsudkom. Za ten dlhší čas, najmä dvaja sudcovia, ktorí mali iný názor ako predsedníčka senátu, mali vypracovať písomný rozsudok, aby tak neboli žiadne pochybnosti. Premiér dodal, že to vzbudzuje pochybnosti v odbornej verejnosti aj medzi ľuďmi. To podľa neho neprispieva k zvýšeniu dôveryhodnosti súdnictva.

Zároveň si myslí, že sudcovia by mali byť zaviazaní k tomu, aby počas vynesenia rozsudku vypracovali aj písomný rozsudok. Slovensko by mohlo ísť aj tou cestou, že sudca sa postaví pred novinárov, tým pádom aj pred verejnosť a odpovedať na otázky. Dodal, že zdôvodnenie senátu nepovažuje za dostatočné, keď ho za dostatočné nepovažujú ani odborníci.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite