Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Alena Zsuzsová, obvinená z príprav troch vrážd, ide do väzby

.redakcia .slovensko

Alena Zsuzsová, obvinená z príprav vrážd prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica, bude stíhaná väzobne. Rozhodol o tom v sobotu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica.

Alena Zsuzsová, obvinená z príprav troch vrážd, ide do väzby SITA/Martin Medňanský

„sudca vyhovel návrhu prokurátora ÚŠP a vzal obvinenú do väzby. Dôvodom je obava z úteku, z ovplyvňovania svedkov, ako aj z pokračovania v trestnej činnosti,“ konštatoval prokurátor s tým, že ide o obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu.

Alena Zsuzsová podala prostredníctvom svojho obhajcu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

„Dôvody väzby, že by mala pokračovať v páchaní trestnej činnosti, považujem za absurditu. Dôvody, že bude ovplyvňovať svedkov – ktorých? Andruskó „sedí oproti v budove“, Tomáš Szabó a Miroslav Marček sú takisto zavretí a nedokážem si predstaviť, koho ešte by mala ovplyvňovať, keď všetci v podstate boli vypočutí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite