Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začal sa nový školský rok poznačený koronakrízou. Školy sa budú riadiť semaforom

.redakcia .slovensko

Návrat do škôl je povinný pre všetkých žiakov základných a stredných škôl.

Začal sa nový školský rok poznačený koronakrízou. Školy sa budú riadiť semaforom SITA/Martin Medňanský

zhruba 693-tisíc žiakov sa v stredu vráti do školských lavíc, pretože sa začína školský rok 2020/2021. Jeho začiatok bude poznačený koronakrízou, podobne ako to bolo v druhom polroku vlaňajšieho školského roka. Na školách budú platiť viaceré hygienické opatrenia. Návrat do škôl je povinný pre všetkých žiakov základných a stredných škôl.

Z celkového predpokladaného počtu školákov je takmer 498-tisíc zo základných škôl, z toho je viac ako 59-tisíc prváčikov. „Predpokladaný počet stredoškolákov je necelých 196-tisíc, z toho je viac ako 41-tisíc prvákov,“uviedol odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Školáci prekročia brány 2074 základných škôl, 433 stredných odborných škôl, 219 gymnázií, 198 konzervatórií a 16 športových stredných škôl. Žiaci budú navštevovať aj 525 špeciálnych škôl vrátane škôl pri zdravotníckych zariadeniach.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite