Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalú majiteľku nebankovky Faro Zbojovskú odsúdil Najvyšší súd SR na tri roky

.redakcia .slovensko

Bývalú majiteľku nebankovky Faro Moniku Zbojovskú odsúdil Najvyšší súd (NS) SR na trojročný trest odňatia slobody. Trest by si mala odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Bývalú majiteľku nebankovky Faro Zbojovskú odsúdil Najvyšší súd SR na tri roky Marko Erd/SITA Budova Najvyššieho súdu SR.

o treste pre Zbojovskú rozhodol o tom senát NS SR, ktorý zrušil rozsudok Krajského súdu (KS) v Košiciach z júla 2018, ktorý Zbojovskú pôvodne odsúdil na štyri roky.

Verdikt je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať. Zbojovská si vzhľadom na svoj vážny zdravotný stav rozsudok nevypočula.

NS SR podľa predsedu senátu Juraja Klimenta nemal žiadne pochybnosti o vine obžalovanej a odsúdil ju za trestný čin podvodu. Spôsobila škodu veľkého rozsahu. Vina obžalovanej bola preukázaná celým radom vykonaných dôkazov – výpoveďami svedkov, poškodených a listinnými dôkazmi. Celá jej trestná činnosť spočívala v tom, že od poškodených vylákala finančné prostriedky, sľubovala im výnosy na základe takého ekonomického modelu, ktorý nemal reálny základ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite