Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bieloruskí demonštranti nie sú platení zo zahraničia. Minister Korčok vysvetľoval hoaxy

.redakcia .slovensko

Situácia v Bielorusku sa stáva živnou pôdou pre dezinformácie a manipulovanie s názorom verejnosti o motíve, priebehu a možných dôsledkoch protestov bieloruskej občianskej spoločnosti.

Bieloruskí demonštranti nie sú platení zo zahraničia. Minister Korčok vysvetľoval hoaxy Branislav Bibel/SITA

v stredu na to upozornil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ivan Korčok (nominant SaS), ktorý konkretizoval aj päť najvýznamnejších symbolov/termínov, ktoré autori dezinformácií používajú.

„Sú nimi majdanizácia, zvýšené aktivity NATO pri hraniciach s Bieloruskom, geopolitický zápas, platenie protestov zo zahraničia a používanie fašistických symbolov,“ priblížil šéf slovenskej diplomacie.

Upozornil, že termín majdan, ktorý sa vzťahoval na udalosti z roku 2014 z ukrajinského Kyjeva, sa stal dehonestujúcou nálepkou dezinformácií pre akýkoľvek občiansky protest. „Verejnosti je vsugerúvané, že ide o protest malej skupiny občanov usilujúcej sa o prevrat.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite