Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najvyšší súd zamietol Jankovskej sťažnosť, bývalá štátna tajomníčka ostáva vo väzbe

.redakcia .slovensko

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR na pondelkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť Moniky Jankovskej.

Najvyšší súd zamietol Jankovskej sťažnosť, bývalá štátna tajomníčka ostáva vo väzbe Jakub Julény/SITA

senát totiž dospel k záveru, že trestné stíhanie pre skutky kvalifikované ako prijímanie úplatku a účastníctvo na trestnom čine zneužívania právomoci verejného činiteľa je opodstatnené. TASR o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. 

Senát tiež zamietol žiadosť o prepustenie z väzby obvinenej Denisy Cvikovej, dôvod kolúznej väzby u nej podľa senátu nepominul. 

Najvyšší súd tak v pondelok potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici z 5. augusta, že bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská obvinená z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka ostáva vo väzbe. 

„Keďže na rozdiel od prvej námestníčky generálneho prokurátora dospel k záveru, že trestné stíhanie pre skutky kvalifikované ako prijímanie úplatku a účastníctvo na trestnom čine zneužívania právomoci verejného činiteľa je opodstatnené a dôvody kolúznej a preventívnej väzby rovnako u nej naďalej pretrvávajú,“ uviedla k rozhodnutiu NS Važanová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite