Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia v priebehu dvoch rokov obvinila 56 osôb v rámci protidrogovích akcií Venal

.redakcia .slovensko

V rámci úspešných policajných akcií Venal, zameraných na rozsiahlu protidrogovú činnosť v regióne Serede, Galanty a Trnavy, polícia dovedna za dva roky obvinila 56 osôb.

Polícia v priebehu dvoch rokov obvinila 56 osôb v rámci protidrogovích akcií Venal Polícia SR/SITA

ide o jednu z najrozsiahlejších akcií v histórii SR zameraných na boj s drogovou trestnou činnosťou páchanou zločineckými skupinami. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. 

Zločinecké skupiny sa zaoberali prevažne výrobou a predajom metamfetamínu a predajom kokaínu. „Vzhľadom na množstvo zadokumentovaného metamfetamínu v uvedených akciách, ktorý bol  vyrobený a predaný na území SR, ako aj jeho hodnotu, taktiež počet obvinených osôb je možné uviesť, že ide o najrozsiahlejšiu akciu zameranú na boj s drogovou trestnou činnosťou páchanou zločineckými skupinami v histórii SR,“ objasnil Slivka.

V rámci prvej akcie Venal, ktorá sa uskutočnila v decembri 2018, obvinili 19 osôb v čase realizácie. Následne vzniesli obvinenie voči ďalším desiatim osobám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite