Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Majský na výkon trestu zatiaľ nenastúpil, vydali naňho európsky zatýkací rozkaz

.redakcia .slovensko

Európsky zatýkací rozkaz možno vydať na účely trestného stíhania, ako aj na účely výkonu už uloženého trestu odňatia slobody.

„Ak ide o druhú uvedenú možnosť, podmienkou je, aby trest odňatia slobody bol v trvaní najmenej štyroch mesiacov. S týmto cieľom vydaný EZR prichádza do úvahy aj v prípade, ak osoba nebola prítomná na súde, keď ju súd uznal za vinnú a bol jej uložený trest odňatia slobody. Takto koncipovaný EZR môže vydať jednak súd, ktorý trest uložil, ale taktiež súd, ktorý ako posledný v konkrétnej veci rozhodoval, napríklad v prípade podania odvolania odsúdenej osoby voči odsudzujúcemu rozsudku. Slovenské orgány postupujú podľa zákona č. 154/2010 Z. z. o EZR,“ vysvetlil docent Libor Klimek z Katedry trestného práva Právnickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici

Podľa neho ak NS SR odoslal EZR do Českej republiky, príslušné české orgány postupujú na základe zákona o medzinárodnej justičnej spolupráci vo veciach trestných.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite