Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Banskobystrický kraj zrekonštruuje zničené cesty na Muráni, použije časť z 30-miliónového úveru

.redakcia .slovensko

Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na chystanom augustovom mimoriadnom zastupiteľstve rozhodnú o použití časti schváleného 30-miliónového úveru na financovanie rekonštrukcie ciest na Muránskej planine.

Banskobystrický kraj zrekonštruuje zničené cesty na Muráni, použije časť z 30-miliónového úveru Prezídium HaZZ/SITA

cesty na Muránskej planine vážne poškodili nedávne prudké prívalové dažde. O spôsobe ich opravy informovalo vo štvrtok vedenie BBSK v Banskej Bystrici.

Ide o cestu III/2845 do obce Muránska Zdychava a o úplne neprejazdný úsek cesty II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou. Refundáciu nákladov spojených s mimoriadnou udalosťou kraj žiada od štátu, ale pre urýchlenie prác hľadá aj ďalšie finančné krytie.

„Naším cieľom je cestu medzi Muráňom a Prednou Horou, kde je situácia komplikovanejšia, čo najrýchlejšie zrekonštruovať. Neradi by sme sa uchýlili k akýmkoľvek dočasným riešeniam, ktoré by stavbu predražili a celý proces predĺžili.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite