Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čižnárovi sa končí funkčné obdobie, podľa Remišovej mohol pre Slovensko urobiť viac

.redakcia .slovensko

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár, ktorému v piatok končí sedemročné funkčné obdobie, mohol a mal spraviť pre spravodlivosť na Slovensku oveľa viac. Myslí si to ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

Čižnárovi sa končí funkčné obdobie, podľa Remišovej mohol pre Slovensko urobiť viac Alexandra Čunderlíková/SITA

podľa Remišovej sa za Čižnárovho pôsobenia prejavili obrovské zlyhania štátu v oblasti spravodlivosti a boja proti organizovanému zločinu.

„Generálna prokuratúra v tomto ťažkom období pre spravodlivosť urobila menej, ako sa očakávalo, a ako inštitúcia ukázala obrovské problémy navonok aj dovnútra,“ skonštatovala Remišová s tým, že výzvou bude obnoviť dôveryhodnosť a transparentnosť tejto inštitúcie, ktorá sa má stať silným pilierom spravodlivosti na Slovensku.

Poznamenala, že na prácu generálneho prokurátora sa treba pozrieť v dvoch rovinách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite