Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čižnár oznámi svoje rozhodnutie o ďalšom pôsobení najskôr prezidentke

.redakcia .slovensko

Jaromírovi Čižnárovi totiž končí 17. júla funkčné obdobie.

Čižnár oznámi svoje rozhodnutie o ďalšom pôsobení najskôr prezidentke SITA/Alexandra Čunderlíková

generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár, ktorému končí v piatok (17. 7.) funkčné obdobie, svoje rozhodnutie o ďalšom pôsobení vo funkcii oznámi v blízkej budúcnosti, a to prezidentke SR Zuzane Čaputovej. 

TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

„Bolo by minimálne neslušné, aby sa hlava štátu o tomto rozhodnutí dozvedela z médií," zdôraznil Čižnár, ktorý TASR poskytol zhodnotenie svojho funkčného obdobia.

pravidelné previerky

Prvým krokom po jeho nástupe do funkcie bola previerka spisov. Vydal pokyn, aby sa pouzatvárali trestné veci, a tak znížili prieťahy v prípravnom konaní. „Do konca roka 2013 sa podarilo znížiť počet trestných vecí starších ako dva roky o 45 percent a trestné veci, ktoré sa vyšetrovali viac ako tri roky, klesli o polovicu. 

V tomto trende sa pokračovalo počas môjho celého funkčného obdobia. Previerky sa vykonávali pravidelne štvrťročne. Zmenená bola aj organizačná štruktúra Generálnej prokuratúry SR, pretože niektoré jej zložky boli podľa môjho názoru nadbytočné," povedal.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite