Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovateľ NAKA začal trestné stíhanie pre skartáciu nahrávky Gorily

.redakcia .slovensko

Vyšetrovateľ špecializovaného tímu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začal trestné stíhanie v súvislosti so skartáciou originálu nahrávky, ktorá má zachytávať kauzu Gorila. Potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Vyšetrovateľ NAKA začal trestné stíhanie pre skartáciu nahrávky Gorily SITA/Branislav Bibel Jeden z akcionárov finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák.

trestné oznámenie pre skartáciu nahrávky podalo vlani v októbri Svetové združenie bývalých politických väzňov (SZBPV). Myslí si, že v prípade došlo k spáchaniu viacerých trestných činov. Tvrdí, že žiadny súd nenariadil Slovenskej informačnej službe zničiť originál nahrávky. Ako vyplýva z upovedomenia pre združenie, trestné stíhanie sa začalo pre podozrenie zo zneužívania právomocí verejného činiteľa aj marenia spravodlivosti.

„Priali by sme si, aby trestné stíhanie vo veci nezákonnej skartácie originálu nahrávky Gorila sa neskončilo ako vyšetrovanie samotnej kauzy a naše združenie nebolo opäť nútené suplovať činnosť inštitúcií, ktoré majú kontrolovať dodržiavanie zákonnosti,“ uviedlo SZBPV.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite