Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koaliční poslanci chcú, aby sa politická reklama vysielala aj počas kampane v komunálnych voľbách

.sita .slovensko

Združenie miest a obcí Slovenska rozumie zámeru stanovenia jasných pravidiel z hľadiska priestoru pre kandidátov a tiež vo vzťahu k financovaniu kampaní.

Koaliční poslanci chcú, aby sa politická reklama vysielala aj počas kampane v komunálnych voľbách SITA/Úrad vlády SR

skupina koaličných poslancov Národnej rady SR (NR SR) chce umožniť vysielanie politickej reklamy aj počas volebnej kampane volieb do orgánov územnej samosprávy. Na najbližšiu schôdzu parlamentu, ktorá sa začína v utorok 7. júla, preto predkladajú novelu zákona o volebnej kampani. Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) rozumie zámeru stanovenia jasných pravidiel z hľadiska priestoru pre kandidátov a tiež vo vzťahu k financovaniu kampaní. Otáznym je podľa nich vytvorenie adekvátneho mediálneho priestoru. Predseda Združenia samosprávnych krajov SK8 a trnavský župan Jozef Viskupič ocenil túto iniciatívu vládnej koalície.

„Cieľom návrhu zákona je umožniť vysielanie politickej reklamy aj počas volebnej kampane volieb do orgánov územnej samosprávy na rovnakých, respektíve podobných princípoch, ako je to v súčasnosti umožnené v prípade volieb do NR SR, Európskeho parlamentu či pri voľbe prezidenta Slovenskej republiky,“ píšu predkladatelia.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite