Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kollár má troch poradcov, Matovič zatiaľ dvoch a jedného externého

.sita .slovensko

Sú nimi bývalý diplomat Juraj Priputen, Vlasta Kutláková a Marcela Kulifajová. Premiérovi radí podnikateľ Ľubomír Ščasný, exposlanec Ján Marosz. Externým poradcom je bývalý šéf SMK József Berényi.

Kollár má troch poradcov, Matovič zatiaľ dvoch a jedného externého SITA/Branislav Bibel

kollárov poradca Priputen radí v oblasti zahranično-politickej agendy. Kutláková sa venuje vnútornej politike a Kulifajová témam regionálneho rozvoja. „Menované dámy majú vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Pán Priputen má vysokoškolské vzdelanie tretieho stupňa,“ povedala hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová.

Priputen v minulosti pôsobil v rezorte diplomacie. Prezident Ivan Gašparovič ho v roku 2013 vymenoval za slovenského veľvyslanca v Chorvátsku. Kulifajová v tohtoročných februárových voľbách kandidovala do parlamentu za hnutie Sme rodina. Kutláková bola poslaneckou asistentkou Kollára v minulom volebnom období.

Pokiaľ ide o poradcov premiéra, Ščasný je šéfom poradného zboru. Vyštudoval Fakultu riadenia Vysokej školy ekonomickej v Bratislave. Od mája 1989 sa až do súčasnosti venoval podnikaniu. Marosz bol v minulosti tieňovým ministrom dopravy hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Po voľbách sa stal štátnym tajomníkom ministerstva dopravy. Po pár dňoch sa vzdal funkcie a následne prešiel na úrad vlády.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite