Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úspešnejšia Trošková

.martin Mojžiš .slovensko .tvár týždňa

Mária Trošková spávala s dvoma mafiánmi a vďaka tomu sa stala štátnou radkyňou. Petra Krištúfková spávala s viacerými mafiánmi a vďaka tomu sa stala vládnou splnomocnenkyňou. Troškovú tým výrazne predbehla.

Úspešnejšia Trošková Branislav Bibel/SITA Narodila sa v roku 1977 v Bratislave. Vyštudovala obchodnú akadémiu v Bratislave a Stredoeurópsku vysokú školu v Skalici. Do roku 2016 sa venovala podnikateľskej činnosti, kým sa nestala poslankyňou NR SR za Sme rodina. Teraz je splnomocnenkyňou vlády SR.

tvárou minulého týždňa bola bezkonkurenčne nová splnomocnenkyňa vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc Petra Krištúfková. A to napriek faktu, že to nie je predovšetkým tvár, čomu vďačí za svoju mafiánsku aj politickú kariéru. Krištúfková je však niečo viac, než len tvár týždňa. Je to tvár tejto vlády.

O Krištúfkovej a jej novej funkcii písali prakticky všetky médiá. A všetky s rovnakým zdesením. Ona sama používa tento fakt na svoju obhajobu. Jej život s mafiánmi je vraj mediálne dávno známou skutočnosťou, a keďže to všetci vedia, nemá potrebu sa k tomu vyjadrovať. Lenže to je práve ten problém. Všetci to vedia a napriek tomu pre ňu vláda vytvorila takúto funkciu.

Medzi čitateľmi .týždňa asi nie je veľa ľudí, ktorí by nevedeli o základných míľnikoch Krištúfkovej kariéry, ale pre úplnosť si ich stručne zopakujme. V 90. rokoch bola milenkou Róberta Diniča, jedného z bosov bratislavského podsvetia, ktoré sa v tom čase vyznačovalo mimoriadnou krutosťou (príklad: podľa publikovaných informácií bratia Diničovci v jednom prípade donútili podnikateľa prepísať na nich značnú časť majetku tým, že mu znásilnili manželku a vyhrážali sa, že mu znásilnia aj desaťročnú dcérku). Bratov Diničovcov zavraždili sýkorovci, Krištúfková potom žila s jedným z nich, s Petrom Havašim (podľa publikovaných informácií bol Havaši členom komanda smrti skupiny sýkorovcov).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite