Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko vyhralo na Súdnom dvore EÚ v Luxemburgu spor s poisťovňou Dôvera

.redakcia .slovensko

Súd štvrtkovým rozsudkom potvrdil rozhodnutie Európskej komisie (EK) z roku 2014, podľa ktorého rôzne opatrenia v prospech štátnych zdravotných poisťovní neporušili pravidlá štátnej pomoci a zamietol žalobu zdravotnej poisťovne Dôvera.

Slovensko vyhralo na Súdnom dvore EÚ v Luxemburgu spor s poisťovňou Dôvera Geert Vanden Wijngaert/AP/SITA

TASR o štvrtkovom rozsudku informoval hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

„Veľmi nás teší, že sa nám po mnohých rokoch zložitých súdnych sporov podarilo obhájiť, že Slovenská republika pri rôznych opatreniach v prospech štátnych zdravotných poisťovní neporušila pravidlá štátnej pomoci. Išlo o veľmi dôležitý spor pre slovenský systém zdravotného poistenia,“ povedala Beatrix Ricziová, zástupkyňa SR pred súdmi EÚ.

Súdny dvor rozhodoval o odvolaní Komisie a Slovenska proti rozsudku Všeobecného súdu z februára 2018, ktorým vyhovel žalobe Dôvery proti Európskej komisii. 

EK v roku 2014 rozhodla, že opatrenia v prospech Spoločnej zdravotnej poisťovne a Všeobecnej zdravotnej poisťovne neboli nepovolenou štátnou pomocou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite