Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minister školstva zvažuje odklad povinnej škôlky pre päťročné deti

.sita .slovensko

Od septembra 2021 by mali všetky deti, ktoré dosiahnu päť rokov najneskôr 31. augusta 2021 povinne navštevovať materskú školu.

Minister školstva zvažuje odklad povinnej škôlky pre päťročné deti SITA/Martin Havran Primátor mesta Nitra Marek Hattas a minister školstva Branislav Gröhling počas stretnutia a diskusie s učiteľmi v nitrianskej základnej škole s materskou školou Na Hôrke v rámci návštevy škôl v Nitre.

to, či bude materská škola povinná pre všetky päťročné deti od septembra 2021, nie je stále jasné. V tejto súvislosti totiž potrebuje ministerstvo školstva čas na diskusiu so samosprávami, aby mohlo rozhodnúť, či sa pôvodne avizovaný termín posunie. Uviedol to v rozhovore pre agentúru SITA minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Podotkol, že je správne, aby sa zaškoľovanie detí uskutočnilo čo najskôr. V minulom volebnom období vtedajší parlament schválil, že od septembra 2021 by mali všetky deti, ktoré najneskôr 31. augusta 2021 dovŕšia päť rokov, povinne navštevovať materskú školu. Z analýzy Inštitútu vzdelávacej politiky vyplýva, že v škôlkach bude v danom roku chýbať 1 500 miest.

Minister poznamenal, že je otázne, či sa termín september 2021 podarí dodržať. „Potrebujeme ešte na to čas, aby sme si vydebatovali aj so samosprávami, že či ten termín vieme dodržať alebo nie. Následne sa rozhodneme, že či ho potom budeme posúvať,“ povedal. Dodal, že samosprávy majú problémy pri financovaní materských škôl a budovaní ich priestorov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite