Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Platforma poslancov Smeru a ĽSNS je podľa smeráckeho podpredsedu Žigu v rozpore s hodnotami strany

.redakcia .slovensko

Vznik platformy hodnotovej politiky dvoch poslancov Smeru v spolupráci s poslancami ĽSNS je v rozpore s hodnotovým ukotvením strany Smer-SD.

Platforma poslancov Smeru a ĽSNS je podľa smeráckeho podpredsedu Žigu v rozpore s hodnotami strany Marko Erd/SITA Poslenc NR SR za Smer-SD Ján Podmanický minulý týždeň spolu so straníckym kolegom Tomášom Tarabom informoval o vzniku Patformy za hodnotové Slovensko. Platformu založili spolu s poslancami za ĽS NS.

„Pozícia a hodnotové otázky strany Smer-SD sú známe a jednoznačné. Pokiaľ ho poslanci nezdieľajú, mali by znášať zodpovednosť, pričom jednou z možností je aj odchod,“ uviedol podpredseda Smeru Peter Žiga s tým, že obaja by mali svoj krok jasne vysvetliť. 

Akúkoľvek spoluprácu s extrémistickou ĽSNS označil za chybný krok aj podpredseda Národnej rady (NR) SR a Smeru-SD Peter Pellegrini. Verí, že jeho stranícki kolegovia si uvedomia chybu a nebudú v diskusii pokračovať.

Založenie platformy poslancov Smeru-SD s kotlebovcami vníma Pellegrini ako ich individuálne rozhodnutie, ku ktorému by bývalá vládna strana mala zaujať jasný postoj.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite