Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová, Matovič a Kollár chcú spolupracovať v zahraničnej a obrannej politike

.redakcia .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová, predseda Národnej rady SR Boris Kollár a premiér Igor Matovič podpísali spoločné vyhlásenie, v ktorom deklarujú vôľu, spoločnú zodpovednosť a záväzok spolupracovať pri výkone jednotnej a zodpovednej zahraničnej, európskej a bezpečnostnej politiky Slovenskej republiky.

Čaputová, Matovič a Kollár chcú spolupracovať v zahraničnej a obrannej politike SITA/Branislav Bibel

chcú posilniť zahranično-politický konsenzus. Dokument podpísali v sobotu pri príležitosti Dňa Európy.

„Slovenská republika je slobodný, suverénny a demokratický štát. Sme členom Európskej únie a Severoatlantickej aliancie. Naše členstvo v týchto organizáciách bolo našou slobodnou voľbou. Je vyjadrením našej príslušnosti k najvyspelejším štátom sveta, ktoré spájajú hodnoty slobody, demokracie, právneho štátu, ochrany základných ľudských práv a slobôd, dodržiavania medzinárodného práva, a tiež solidarity a vôle žiť a rozvíjať sa v mieri,“ zdôrazňujú ústavní činitelia.

Zľava: Premiér SR Igor Matovič a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.SITA/Branislav BibelZľava: Premiér SR Igor Matovič a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite