Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čentéš: Kandidatúru prijmem, ak budem cítiť podporu politického spektra

.redakcia .slovensko

Zástupca riaditeľa trestného odboru Generálnej prokuratúry SR a vysokoškolský pedagóg Právnickej fakulty Univerzity Komenského Jozef Čentéš je pripravený kandidovať na funkciu generálneho prokurátora SR. „Kandidatúru prijmem, keď budem cítiť podporu politického spektra,“ povedal v pondelok pre TASR.​

Čentéš: Kandidatúru prijmem, ak budem cítiť podporu politického spektra MARIÁN PEIGER/SITA Prokurátor Jozef Čentéš bol 17. júna 2011 zvolený poslancami Národnej rady SR za generálneho prokurátora. Vtedajší prezident Ivan Gašparovič ho do funkcie nevymenoval.

v súvislosti s kandidatúrou ho už podľa jeho slov oslovili. „Nebudem konkretizovať kým, nebolo by to korektné,“ uviedol Čentéš. Mandát súčasného generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára sa končí v júni.

Čentéša Národná rada SR za vlády Ivety Radičovej v roku 2011 zvolila za šéfa prokuratúry. Vtedajší prezident Ivan Gašparovič ho odmietol vymenovať, zdôvodnil to pochybnosťami, ktoré sprevádzali voľbu v parlamente, ako aj to, že ako prokurátor skartoval výpoveď vtedajšieho poslanca Igora Matoviča (OĽaNO) o korupcii v politike.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite