Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Kožuch a Martin Kvietik budú stihaní vo väzbe

.redakcia .slovensko

Bývalého riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha a finančníka Martina Kvietika budú stíhať väzobne. Rozhodol o tom v sobotu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica.

Juraj Kožuch a Martin Kvietik budú stihaní vo väzbe SITA/Ivan Fleischer Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná a generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraj Kožuch, jeden z dvoch zadržaných, počas pracovného stretnutia štátnych inštitúcií.

„obaja sú obvinení z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku spolupáchateľstvom. Dôvodom kolúznej väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov,“ uviedla hovorkyňa. Dodala, že sudca u obvineného Martina Kvietika neprijal sľub ani nenariadil dohľad probačného a mediačného úradníka. „Rovnako sudca neprijal ani peňažnú záruku vo výške 100.000 eur, ponúkanú inou osobou,“ povedala Kudjáková s tým, že ani u obvineného Juraja Kožucha sudca neprijal sľub ani nenariadil dohľad probačného a mediačného úradníka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite